Flyttips & Flyttråd

bohagsflytt

Vad ska du flytta?

Det kan vara svårt att veta hur mycket som ska flyttas. För att vi ska kunna göra en så korrekt bedömning som möjligt, tänk noga igenom vilka saker du har och ange tydliga riktvärden i din offertförfrågan till oss. Vid mindre sändningar mäter vi alltid volymen i lastbilen på plats och utgår ifrån det när vi tar betalt för flytten. Räkna ut ungefärligt kubikmeterantal.

Hur packas mina saker?

Om du packar dina saker själv inför flytten, packa dem då alltid i flyttkartonger. Använd inte påsar eller dylikt. Se också till att alla kartonger märks upp med vad de innehåller så underlättar det för oss i flytten och för dig då du har flyttat.

Hur ska värdesaker hanteras?

Smycken och värdesaker bör du själv ta hand om. Dessa inkluderas inte i ert försäkringsskydd. Du kan sända dem med rekommenderat och assurerat paket till er nya adress, eller hyra ett tillfälligt bankfack. Vi kan heller inte garantera temperaturkänsligt gods och dessa innefattas inte av försäkringen.

Vad händer med mina avtal?

Du bör själv säga upp avtal som eventuellt hyreskontrakt i tid. Flytta telefonen om du har hemtelefon och se till att din hemförsäkring är uppdaterad. Avtal som vatten, el och gas läses av och leverantörerna bör kontaktas innan flytten.Gör adressändring och beställ eftersändning av posten på webben, eller ring 020-97 98 99. www.adressandring.se

Vad ska man tänka på vid en flytt utomlands?

Kontakta Svenska Konsulatet i det land du ska flytta till för att få reda på vad du ska tänka på inför en utlandsflytt. På regeringens webbplats finns kontaktuppgifter. www.regeringen.se

 

Kontakta oss för offert