TJÄNSTERInternationell flytt

Välj från urvalet av städer här nedan

Om flytten går till ett annat land inom Europa hjälper vi dig gärna med både själva flytten, men också med logistiken runt hur ditt bohag ska komma fram i tid till rätt adress.
En utlandsflytt är ett stort projekt och en grundlig planering är nödvändigt för att kunna genomföra flytten. Med vår kunskap och erfarenhet inom området kan vi underlätta för dig genom att steg för steg vara behjälplig från början till slut.

Det är stor skillnad mellan att flytta inom Sverige och att bosätta sig i ett annat land och genomföra en internationell flytt.
Behöver du magasinering av några föremål, möbler eller kartonger? Vilka kostnader kommer till då du ska flytta ditt bohag utomlands? och behövs det hjälp med flyttstädning då du väl givit dig av? Vi kan både svara på dina frågor och hjälpa dig att lösa de eventuella problem som uppstår kring din flytt till utlandet.

FRÅGOR OM INTERNATIONELL FLYTT

Vad ska jag tänka på inför min utlandsflytt? Förutom den vanliga grundliga planeringen inför en flytt är det bra. Hur är tullreglerna vid en utlandsflytt? Du behöver inte betala någon tullavgift om du flyttar inom EU. Du behöver inte heller anmäla varor som förs över och mellan gränserna inom EU, detta eftersom det är en tullregion. Ska du däremot flytta utanför EU ́s gränser krävs olika dokumentation och anmälan innan flytten kan genomföras. För mer information om det, besök Tullverkets hemsida. Ett tips är också att kontakta svenska konulatet i det landet som du ska flytta till, de har mycket information om vad som gäller och vad man ska tänka på inför, under och efter en flytt.